Pórés rétes
![póréhagymás rétes](https://cdn.origo.hu/2023/12/AItaDvj7jlKLf66taQDXf16qdxhpuGz7vvsxwUaza-U/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRlNDBhYzU5MmIxNjQ5ZWVhM2NiMmNmYTJkMDUxYWEy.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
A póréhagymát vékony karikákra szeletelem, és egy evőkanál vajon, enyhén sózva kb. 10 perc alatt megpárolom. A krumplit megfőzöm, összetöröm, majd hozzáadom a hagymához a fetával együtt. Az egészet masszává töröm, hozzáadom a tojást, fűszerezem. A réteslapokat vizes konyharuhára terítem, és mindegyiket egyenként megkenem olvasztott vajjal. Szétterítem rajta a tölteléket, feltekerem, a széleit begyűröm, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt aranyszínűre sütöm.