Pórés rétes

póréhagymás rétes
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 4 szál póréhagyma
  • 2 közepes krumpli
  • 15 dkg feta
  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 5 db réteslap
  • 50 gramm vaj

A póréhagymát vékony karikákra szeletelem, és egy evőkanál vajon, enyhén sózva kb. 10 perc alatt megpárolom. A krumplit megfőzöm, összetöröm, majd hozzáadom a hagymához a fetával együtt. Az egészet masszává töröm, hozzáadom a tojást, fűszerezem. A réteslapokat vizes konyharuhára terítem, és mindegyiket egyenként megkenem olvasztott vajjal. Szétterítem rajta a tölteléket, feltekerem, a széleit begyűröm, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!