Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra + 12 óra pihentetés
Alapanyagok:
A karamellizált guavához
Lábasba rakom a guavát és hozzávalóit, rálocsolom a bort és az ecetet, főzöm, amíg az összes folyadék el nem párolog. Napokkal előbb elkészíthető.
A karajt bedörzsölöm először a limalével, aztán az oregano, a római kömény és a frissen őrölt bors keverékével, hűtőben tizenkét-tizennégy óráig állni hagyom. Sózom, majd kizsírozott tepsibe rakva kétszáz fokra előmelegített sütőben, szaftjával rendszeresen locsolgatva, szép pirosra sütöm, közben szükség szerinti mennyiségű csontlét öntögetve alá, de mindig csak egy keveset. Szeletelés előtt húsz percig hagyom állni. Tetszés szerinti körettel és a karamellizált guavával tálalom.