Diós almás pite

almás pite
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 2 és fél óra

Alapanyagok:

  • 35 dkg liszt
  • egy evőkanál porcukor
  • egy csipet só
  • 15 dkg vaj
  • egy tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kg alma
  • fahéj és cukor ízlés szerint
  • 1,5 dl sárgabaracklekvár
  • 10 dkg dió

A lisztet, cukrot és sót elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojást és a tejfölt, gombóccá gyúrom, becsomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem. Közben az almát meghámozom és felkockázom, elkeverem cukorral és fahéjjal. Mikor lehűlt a tészta, két részre osztom, azonos nagyságúra nyújtom őket. Az egyikkel kibélelek egy sütőpapíros tepsit, megkenem baracklekvárral, megszórom a darált dió felével, ráhalmozom az almát, rászórom a maradék diót, majd beborítom a másik tésztalappal. Villával alaposan megszurkálom, megkenem egy tojással, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!