Teljes kiőrlésű magos kenyér
![teljes kiőrlésű kenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/wiZpp6qQ_lDD411jbsSri1e_WeMqdmuhculI7-dVTiQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFiNjRkYzg3NjMxODRhMTk4MmU5MmRhMzc5NWRlNWIx.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 8 óra
Alapanyagok:
Az alapanyagokat összedolgozom, letakarom, és szobahőmérsékleten hagyom minimum 6 órán át kelni. Sütőpapíros tepsire teszem a kenyeret, megkenem tojásfehérjével, megszórom magokkal, és 220 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20 perc múlva a hőmérsékletet 190 fokosra mérsékelem, és további fél órán át sütöm, vagy míg az alja nem kopog.
A recept az itt leírtak alapján variálható.