Tuile - francia mandulás keksz
![tuile](https://cdn.origo.hu/2023/12/dNnWC3OMtzCtg4odqeQj-BVXB13kasLCX8pcjYxchR8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3NWQyMjM3MTJiZjQ4YzY4YTc4N2QyODhiN2VkOWI3.webp)
Elkészítési idő: nettó 5 perc, bruttó 15 perc
Alapanyagok:
A langyos vajat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásfehérjét, végül a lisztet is, és homogén masszává keverem. Sütőpapírral kibélelt tepsire teáskanálnyi adagokat csorgatok a masszából egymástól kb. 2 centire. 180 fokos sütőben 10 percig sütöm, 3 perc után megszórom a választott feltéttel.