Venesz József báránypörköltje

Venesz József báránypörköltje
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 1,25 kg bárány eleje
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg zsír
  • kevés liszt
  • pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg konzervlecsó

A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, és pirospaprikát, finomra vágott fokhagymát teszünk hozzá. A bárányhúst nagy kockákra vágva, megmosva belerakjuk, megsózzuk, kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, beletesszük a lecsót, liszttel meghintjük, kevés vízzel felöntjük, és jól felforraljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Félreértés ne essék, ezt csak azért főztük meg, hogy elrettentő példával szolgáljunk. A receptet Venesz Jószef A magyaros konyha című szakácskönyvéből vettük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!