Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 és fél óra
Alapanyagok:
25 dkg gersli
50 gramm vaj
1 dl fehér bor
1 l alaplé
1 kis fej vöröshagyma
egy csokor medvehagyma (esetleg spenót, sóska)
10 dkg kecskesajt
A gerslit néhány órára hideg vízbe áztatom. A vaj felét megolvasztom, megpárolom rajta a hagymát, hozzáadom a gerslit, sózom, elkeverem, felöntöm a borral, és megvárom, amíg beszívja. Ekkor hozzáadok annyi levest, hogy ellepje, és alacsony lángon, lefedve főzöm, míg magába nem szívja az összes levet. Ha még nem puha, további adag levest adok hozzá, és ezt addig ismétlem, míg a gersli fogkemény nem lesz, ekkor lehúzom a tűzről. Belekeverem a maradék vajat, a medvehagyma és a sajt felét. A másik felét a tetejére szórom, azonnal tálalom.