Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • Öt-hat személyre egy kiló báránycomb vagy -lapocka
  • húsz deka nyers császár
  • fél-egy deci olívaolaj
  • egy fej vöröshagyma, nem apróra, hanem kifejezetten nagy kockákra vágva
  • egy sárgarépa és egy szál zeller vastagon felszeletelve
  • három-négy gerezd fokhagyma
  • két csipet finomra vágott friss zöldpetrezselyem
  • egy kávéskanál szárított, elmorzsolt erős paprika
  • másfél-két deci jó minőségű, száraz fehér bor
  • fél kiló rövid időre forró vízbe mártott, majd lehéjazott és kinyomkodott paradicsom

A húst úgy vágjuk, mint a pörköltnek valót, a nyers császárt egycentis kockára. Olajon együtt megdinszteljük, a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a nyers császárt, hozzáadjuk a fokhagymát, a szárított, elmorzsolt erős paprikát, a felszeletelt fokhagymát és a zöldpetrezselymet. Amikor a hagyma is és a nyers császár is szép aranyszínű, beletesszük a bárányhúst, együtt hét-nyolc percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Fedő nélkül főzzük, amíg a bor el nem párolog. Akkor beletesszük a paradicsomot, lefedjük és puhára főzzük. Szükség esetén önthetünk alá egy kevés forró vizet, ha a leve nagyon besűrűsödik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről