Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A húst úgy vágjuk, mint a pörköltnek valót, a nyers császárt egycentis kockára. Olajon együtt megdinszteljük, a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a nyers császárt, hozzáadjuk a fokhagymát, a szárított, elmorzsolt erős paprikát, a felszeletelt fokhagymát és a zöldpetrezselymet. Amikor a hagyma is és a nyers császár is szép aranyszínű, beletesszük a bárányhúst, együtt hét-nyolc percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Fedő nélkül főzzük, amíg a bor el nem párolog. Akkor beletesszük a paradicsomot, lefedjük és puhára főzzük. Szükség esetén önthetünk alá egy kevés forró vizet, ha a leve nagyon besűrűsödik.