Alapanyagok egy 22 cm átmérőjű tortához:
8 tojásból készült piskóta 5 dkg vajjal kiegészítve
A krémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez: darált dió vagy mandula
A piskótatésztát hat egyenlő részre osztom és kerek tortaformában, 180 fokon, laponként 5-7 perc alatt megsütöm, félreteszem.
A csokoládét gőz fölött felolvasztom, félreteszem. A tojásokat a vaníliával, rummal, cukorral gőz fölött, habverővel folyamatosan keverve addig főzöm, míg sűrű krémmé nem válik. Leveszem a gőzről és kihűlésig folyamatosan keverem. Hozzáadom a csokoládét, a kakaót majd a lágy vajat is és simára keverem. Öt egyenlő részre osztom és megkenem vele a lapokat, de csak ötöt, a hatodikat félreteszem. A torta oldalát is megkenem a krémmel.
A bevonathoz vastag aljú serpenyőben vagy edényben felolvasztom a vajat, hozzákeverem a cukrot, majd keverés nélkül megvárom, míg felforr, és borostyánszínűvé válik. Ekkor azonnal lekapom a tűzről és a félretett piskótalapra öntöm. Miután megszilárdult, a torta tetejére helyezem.
A torta oldalát darált dióval panírozom be.