Császármorzsa
![Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Császármorzsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/2YqCyEyxRm6i5ErI9J2SF4aP3AP0RJYiA7p9rz1hbe8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JlZGQ2NDUyMjVmZTRhZDliYmMyOWY0OTY0NmJiNWU5.webp)
Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
A vajon, a tojásfehérjén és a cukor felén kívül mindent összekeverünk. a tojásfehérjét a cukor negyedével kemény habbá verjük. Egy közepes, tűzálló serpenyőben a vaj felét felhevítjük. A kemény habot az előzőleg összekevert anyagokkal összedolgozzuk és a serpenyőbe öntjük, majd serpenyőstől a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha megsült, visszatesszük a tűzhelyre. A serpenyőben csinálunk egy kis helyet, és itt a maradék cukorból és vajból karamellt készítünk. Ebbe szaggatjuk a tésztát.