Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1,5 óra
Alapanyagok:
Nagyon finom sütemény és nagyon házias jellegű, egy food stylist diplomamunkájának egész biztosan nem menne el. Olyan, mintha a nagymamánk sütötte volna, bár ízre lehet, hogy jobb.
A sütőt százhatvan fokra előmelegítjük. Fogunk egy kapcsos tortaformát, az alját leterítjük sütőpapírral, az oldalait megvajazzuk.
Robotgépben a lisztet, mandulát vajat, cukrot, sütőport, fahéjat és tojássárgáját simára keverjük, a keverék felét elterítjük a forma alján, rárakjuk a szeletelt epret, arra pedig a keverék másik felét. Legalább egy óráig, esetleg kicsivel tovább sütjük. Az első negyven perc elteltével nézzünk rá, ha nagyon barnulna, fóliával lazán terítsük le.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni egy keveset, majd vegyük ki a formából és csúsztassuk tálra. Melegen is és hidegen is jó. A tetejét meg lehet szórni porcukorral, attól családiasabb benyomást kelt, más kérdés, hogy a tésztában húsz deka cukor eleve van, így gyanítható, hogy a szervezetünk többet már nemigen kíván. Cikkekre vágva, tejszínhab és görög joghurt keverékével, vagy csak tejszínhabbal, vagy önmagában fogyasztandó.