Fenyőtortácska
![Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Fenyőhajtás fehér csokival](https://cdn.origo.hu/2023/12/v2yDs2gEZSMJtKsLJvG9NJAhZQN7BYoSdLHell_6xqg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ4YTNkNDE3OWFlMjQ0N2ViMjY3ODg0ZWQxNDUyZGU3.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra + 24 óra pihentetés
Alapanyagok:
A tejszínt felfőzzük. Ha felforrt, a fehér csokoládét beletesszük, és 3 percen át mixeljük. 24 órára hűtőbe helyezzük. A cukorszirupppal és a lime levével a fenyőhajtásokat összemixeljük. Finom szűrőn át leszűrjük, és 2 zselatinlappal megkötjük. A 24 óra elteltével a tejszínt habbá verjük, és 1 zselatinlappal megkötjük. Hengerforma aljába helyezzük a csokis piskótát. A hengerforma kb. 4 cm átmérőjű legyen. Erre kerül a fehér csokihab. Ha ez megdermedt, a zselét a tetejére öntjük. Ha az egész megdermedt, az oldalát megszórjuk apróra vágott pirított fenyőmaggal. A maradék zseléből fagylaltgéppel fagylaltot készíthetünk.