Gyömbéres eperszörp
![eper befőzés eperszörp](https://cdn.origo.hu/2023/12/9c6ZCzwUE7SdLtDFnUu_xFM4Y0kBwZfzlx6qftWkXws/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VkMjg4MTcyNTg2ZjRiYjViYjgxYmQ0ZTQyMTExMDMz.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 25 perc
Alapanyagok:
A cukorból és a vízből szirupot főzök, beledobom a lime-héjat. Közben az epret megmosom, lecsipkedem, a gyömbérrel összeturmixolom, majd átszűrve a sziruphoz adom. Két-három percig forralom, majd steril üvegekbe töltöm, és dunsztban hagyom kihűlni.