Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
Egy vastag falú lábasban felmelegítem a creme fraîche-t, belemorzsolom a rokfortot, hozzáadom a konyakot, sózom és borsozom. A spenótot enyhén sós vízben egy-két percig főzöm, leszűröm, majd egy kanál olajon a fokhagymával és két evőkanál rokfortmártással összekeverem. Hat darabra vágom a lazacfilét, sózom és borsozom, majd megsütöm. Hogy grillen vagy serpenyőben, az most mindegy.
A vajas tésztából hat pontosan egyforma háromszöget vágok, ezeket sütőpapírra kibélelt tepsiben 20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Tányérra teszek egyet-egyet, elosztom rajtuk a melegen tartott spenótot, rájuk teszek egy-egy lazacfilédarabot, azokra megint egy-egy tészta háromszöget, végül a szintén melegen tartott rokfortmártással meglocsolom. Úgy szerencsés, ha a komponensek egyszerre készülnek el.