Van a savanyúságoknak egy itthon kevésbé ismert, cserébe ropogós és nyári változata, amit érdemes kipróbálni. Semmi borkén, cserébe könnyű alma- és borecetek kellenek hozzá.
Befőttesüveg sem kell, hőálló műanyag konténerben jobban elférnek a hűtőszekrényben Forrás: Táfelspicc
Az alábbi receptek elsősorban az ecethasználatban térnek el az általunk leginkább ismert, 10%-os ételecettel - és sokszor tartósítószerekkel - készülő savanyúktól, amelyekben az ecet ízben nem sok izgalmat ad a zöldségekhez. Cserébe egy finomabb alma- vagy borecet használata különleges végeredményeket adhat, érdemes ezeket is kipróbálni.
A hamburgerhez való édes, kapros uborka is ezzel a módszerrel készül. Még bőven tart a grillszezon, érdemes nekiállni Forrás: Táfelspicc
A citromos karfiol nem sokban tér el a klasszikus savanyított karfioltól, de az édesebb alap és a friss, savanykás citrom sokkal karakteresebbé teszi. Pagodakarfiolból, ami kicsit vajasabb, édesebb, még jobb! Forrás: Táfelspicc