Mivel a kóla konzerv, ezért a prodzsekt egészségügyi kockázata nulla, legalábbis ahhoz közeli volt. Viszont felmerült egy kevéssé váratlan, mégis szomorú helyzet.
A húszéves kóla tulajdonosa, Orosz Péter azzal szembesült -amit már eddig is tudtunk, és ő is tudta- hogy régen minden jobb volt. Még a kóla is. A kóla főleg azért, mert húsz éve még nem öntött el mindent a kukoricából készülő, érdektelen ízű és testetlen glükóz-fruktózszirup, ami mára a kólák elsődleges édesítőszerévé vált a finomított répacukor helyett.
A kólafogyasztók pár éve szembesültek ezzel a minőségrontó lépéssel, és a húszéves kólát kóstolva a különbség, vele a kukorica világuralma egy még bosszantóbb, szomorúbb és testközelibb ténnyé változott.
A történet és a kóstolás minden részletét a linken olvashatja el.