Borzasztóan egyszerű trükköt mutatunk, ha nincs kéznél még egy hőálló salátástál vagy mélytányér sem, de ott áll egy kiló finom erdei gyümölcs romlásra készen.
A piteformák egyrészt drágák, másrészt nincsenek mindig kéznél. Aki nem hajt a város legcsinosabb, kicsipkézett szélű pitéjére, nyugodtan megbízhat a tésztában, tartani fog. Kör alakú pite, kézzel, magában, teljesen kezdőknek is!
A tészta egyszerű: 20 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5 evőkanál jéghideg víz és 1 csipet só kell hozzá, ezeket alaposan összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem fél órát. Forrás: TáfelspiccA labdává formázott tésztához még sodrófa sem kell, a lisztezett felületen elég ujjal egycentis vastagságú körré nyomkodni. Forrás: OrigoA közepébe megy 1/2 kg erdei gyümölcs, 3 evőkanál cukor és 4 evőkanál dara keveréke. Jó magasan kell púpozni, elsőre rengetegnek tűnik, de sütés közben majd sok vizet veszít, és összeesik. Forrás: OrigoA tészta szélén kihagyott 4-5 centit a gyümölcshalomra hajtogatom. Ha több eszem van, már eleve az egészet a sütőlemezre helyezett sütőpapíron csinálom, önök így tegyenek. Forrás: Origo200 fokra előmelegített sütőben sütöm 40 percig, ha nagyon pirulna, lefedem alufóliával. Forrás: Táfelspicc
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!