Áfonyás kenyérpuding pálinkaöntettel

áfonyás kenyérpuding
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:

Az öntethez:

  • 25 dkg barnacukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl pálinka
  • 1 dl cukorszirup

A pudinghoz:

  • 1/2 l zsíros tej
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 6 db vékony szelet kenyér (40 dkg)
  • 20 dkg áfonya
  • 6 egész tojás
  • 1 rúd vanília félbehasítva
  • 1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
  • vaj
  • csipet só

Az öntethez elkeverem az alapanyagohat és alacsony lángon sűrűre főzöm. A tejet elkeverem a fűszerekkel a vaníliarúd kikapart magjaival és a tojásokkal, cukorral. Minden szeletet a tejbe mártok, majd egy kivajazott tálba helyezem, megszórom az áfonyával. Amikor elfogytak a rétegek a tetejére locsolom a maradék tejet, meglocsolom olvasztott vajjal, ha maradt áfonya, rászórom, és 180 fokos sütőben lefedve 35-40 percig sütöm, a végén kicsit megpirítom a tetejét. Szobahőmérsékleten tálalom a felmelegített öntettel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!