Boros ribizlilekvár
![hülye lekvárok, vörösboros ribizlilekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/W1eI6NxcDC2FS7LdTvy95-5NfeGtA4SGs26m2R-aew8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MDY1MmVlZDRjMjRkYTViNDZmYjY1ZGRkODQ2MDdi.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 25 perc
Alapanyagok:
A ribizlit a cukorral és a borral együtt egy lábasba öntöm, közepes lángon addig hevítem, amíg felforr és a gyümölcs összeesik. Ha zavarják a magok, szűrőn vagy krumplinyomón paszírozza át a lekvárt. Steril üvegekbe töltöm és szárazdunsztban hagyom hűlni.