Csilis ribizlilekvár

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Csilis ribizlidzsem Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 35 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg ribizli leszárazva
  • 75 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 db összetört, kb. 2 centis csilipaprika

A ribizlit és a cukrot éppen csak összeforralom, hozzáadom a csilit, alaposan átkeverem. Ha nem szereti a magokat, egy szűrőn vagy egy krumplinyomón paszírozza át, forrósítsa fel újra, és úgy töltse steril üvegekbe. Szárazdunsztban hagyom kihűlni, jól illik panna cottához vagy sajttortához.

További technológiai tippek csilis lekvárokhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!