Mákos guba

Mákos guba komlós sodóval
Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!


Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 25 perc

Mákos guba komlós sodóval Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 4 db szikkadt kifli
  • 3 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 1 rúd vanília
  • 5 ek darált mák
  • 5 ek porcukor
  • 1 citrom héja

A kifliket ujjnyi vastagságra vágom és egy nagy tálba teszem.

A tejet, vajat és a vaníliát felforralom, majd a kiflikre öntöm, óvatosan átforgatom őket, hogy az összes tejet felszívják. A mákot, a porcukrot és a citromhéjat összekeverem, a kiflire szórom és próbálom úgy összeforgatni, hogy ne törjenek össze. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítom.

Komlós sodóval tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!