Töltött sült alma
![Karácsonyi töltött sült alma](https://cdn.origo.hu/2023/12/pBsOCPI7jr6bn7v4hudwUnJgM2saIis3OaNPAnziCC4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyYTg4ZmU1N2Y1NzQ2OGFhYzBkZmVhYzRiMjZiOWI1.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc
Alapanyagok:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Az almákat kicsumázom úgy, hogy a gyümölcsöt egészben hagyom: ezt vagy egy csumázóval hajtom végre, vagy egy késsel, négy vágással kiemelem a magokat.
Minden almába szórok egy csipet cukrot, beleszúrok egy darabka fahéjat, a mazsolát beletömködöm, végül cukorral fedem be.
15-20 perc alatt puhára sütöm, közben az alma leve és a karamellizálódott fűszeres cukor összekeveredik, tálaláskor ezzel locsolom meg a gyümölcsöket.