A spenót
Rögtön felejtsük el a főzeléket, hiszen a friss, tavaszi spenót éppen hogy összetépve, akár salátába nyersen, vagy éppen csak megfonnyasztva a legjobb. Receptjeink is ebben a formában készítik, egyes számú kedvencünkben saláta ribizlivel, utóbbit fagyasztva még most is be tudják szerezni, nyáron pedig mindkét alapanyag frissen kéznél lesz.
Zöldborsó
Hogyne, zöldborsóleves csipetkével, de ez az alapanyag ennél szerencsére sokkal többet tud. Annyival többet, hogy tud akár desszert is lenni, például kókusszal. Bizony!
Receptek zöldborsóval:
A fejes saláta cserébe akkor a lehető legtökéletesebb, ha tojásos nokedlihez ütjük össze ecetes öntettel, amelyhez itt találja a receptet, és itt egy gyors kis oktatóvideót. Esetleg még meg is süthetik tejföllel. Mármint a fejes salátát.