A sárgadinnye nem csak magában ehető

sárgadinnye saláta ricotta
Vágólapra másolva!
A sárgadinnyét a legtöbbször elintézzük úgy, hogy magában felfaljuk, holott ez az aromás gyümölcs sok mindennel jól párosítható.
Vágólapra másolva!
Sárgadinnye ricottával Forrás: Táfelspicc

Salátának

A sárgadinnye jól illik a zöldfűszerekhez, friss sajtokhoz és a tenger gyümölcseihez is, így kiváló salátaanyag. Kétfélét is kevertünk belőle, egyet garnélával, egyet pedig ricottával.

Sárgadinnye és garnéla saláta Forrás: Táfelspicc

Jó, legyen magában is

Magában fogyasztva is lehet, sőt, érdemes más ízekkel kombinálni, például egy pikáns málnás öntettel vagy tárkonyos granitával.

Sárgadinnye tárkonygranitával Forrás: Táfelspicc

Levesnek is

Az uborkához annyira illik, hogy egy hideg krémlevesbe is belekevertük őket együtt.

Könnyű leves uborkával és sárgadinnyével Forrás: Táfelspicc

Természetesen nem hagyhattuk ki a desszertet sem, egy panna cottát édesítettünk meg a sárgadinnyével.

A recepteket a linkeken találják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!