Szardíniagolyók
![szardínia fasírt](https://cdn.origo.hu/2023/12/0DO_lYy0hj8S7xj4gPPTQehDsvELWaZtF0XvyC4CUSE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ0ODJmOTM3MTE5NDRiOTI5MWMyZWRmYjhiY2QyMjQ1.webp)
300 g száraz csicseriborsó
3 gerezd pépesített fokhagyma
50 g lecsöpögtetett olajos szardínia összetörve
kis csokor petrezselyem durvára vágva
1 evőkanál liszt
kenyérmorzsa a hempergetéshez
A borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatom, leszűröm, konyharuhán leszárogatom. Durvára darálom, elkeverem a fűszerekkel, liszttel, olívaolajjal, sütőporral, egy órát pihentetem, beleforgatom a villával megtört halat. 1,5 cm vastag, kb 5 cm átmérőjű korongokat formázok belőle és tűzforró olajban hirtelen kisütöm, amíg aranybarna lesz a külseje.