A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Melyik a legjobb sütőtök?

sütőtök
Vágólapra másolva!
Itt a szezon, de a mindenhol kapható kétféle sütőtök közül mindegy, melyiket vásároljuk? Nem.
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

A zöldségesek szerint a kék kerek óriás a finomabb, mégis a sárga hosszúkás kisebből látni többet, ezért itt volt az ideje a két tököt egymásnak küldeni.

Nagydobosi kék vs. sonka vagy kanadai

A Nagydobosi kék, sok zöldségesnél ez is kapható szerencsére Forrás: Wikipedia

A Nagydobosi kék (Cucurbita maxima convar. maxima) egy akár tízkilósra is megnövő szürkés héjú tájfajtánk, a termesztők kifejezetten ajánlják sütésre.

Orange Forrás: Wikipedia

A másik egy sonkatök (Cucurbita moschata), az amerikai sütötökös pite (pumpkin pie) jellegzetes alapanyaga, ettől függetlenül itthon is termesztik, kisebb mlrete miatt elterjedtebb, és így sokan ezt használják sült töknek.

Mindkettőt hasonló méretű darabra vágtuk és betoltuk a 110 fokos sütőbe 6 órára. Nem fűszereztünk, nem cukroztunk (brrr, cukrozott, sütőtök...) hiszen a tökökre voltunk kíváncsiak, nem a fűszerekre és a cukrokra.

A kék fölénye

A Nagydobosi krémes húsa Forrás: Táfelspicc

A Nagydobosi megsütve verte a hosszúkás tököt. Állaga a sütés végére homogén krémes lett, íze telt édes, fűszerezés nélkül is izgalmas. Isteni sült tök lett belőle, pont, amilyenről álmodunk. A kisméretű rokon szálas szerkezetével, enyhébb, túl friss, hideg ízével meg sem közelítette a másik meleg, kerek ízeit.

Az orange szállas állaga Forrás: Táfelspicc

Nem is kérdés, sütve jobb a kék, a másik mehet a pitébe. Vagy a levesbe, például itt van hozzájuk rengeteg csodás recept Váncsa mestertől.

A Nagydobosi sütőtökről itt olvashat bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!