Földimogyoró-leves kelkáposztával

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:

  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 1/2 l zöldség alaplé
  • 20 dkg kelkáposzta durvára vágva (torzsa nélkül)
  • 10 dkg földimogyoró száraz serpenyőben megpirítva
  • 1/2 hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 fej lilahagyma durvára darabolva
  • csípős szósz ízlés szerint
  • 2 gerezd lime
  • olaj

A hagymákat egy nagy serpenyőben/wokban az olajon magas lángon megpirítom. Rádobom a kelt, öt percig magas lángon pirítom.

A mogyoróvajat simára keverem az alaplével, -ha nem elég híg, még keverek hozzá alaplevet- gyömbérrel és csípőssel ízesítem, sózom.

Felöntöm vele a megpirított zöldségeket, összeforralom és a pirított földimogyoróval, lime-mal megspriccelve tálalom (a képen friss zöldborsócsíra is van rajta, nem árt meg neki, de elhagyható).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!