Idézet a fent linkelt írásból.:
"Egyszer például egy kedves vegetáriánus ismerősöm mondta, hogy kóstoljam meg a vega kolbászát. Ilyen henger alakúra formázott, paprikás-fokhagymás tökmagdarabok vooltak, meg még talán más gabona. És igazából nem volt rossz. Nem volt jó sem, az igaz, de hát paprikás volt, meg fokhagymás, ezek a dolgok meg általában jók szoktak lenni. De miért kell ezt kolbásznak nevezni? Kinek lesz ettől jobb? Ugye, hogy senkinek? Szójasajtból is lehet csinálni számtalan szuper fogást, Kínában szoktak is - egyik sem úgy kezdődik, hogy olvassz ki két evőkanál növényi zsírt, és készíts pörköltalapot. Egyszerűen azért, mert tudják, hogy semmi értelme. "
Az üzlet - The Herbivorous Butcher, a Növényevő Hentes, ráadásul dizájnjukban is a századeleji deliromantikát vették elő- kifejezetten növényi alapú húsimitációkat készít. Hentesnek nem hentes, de vegán étteremnek sem neveznénk, holott azt a fogalmat legalább lefedi.
A Minneapolisban megnyílt üzletre a Kickstarteren szedték össze az indulótőkét Aubrey és Kale Walch, és ez a népszerűség jól mutatja, mennyire nem értik az emberek a vega, vegán étkezésben rejlő lehetőségeket, világokat, mennyire lusták. Nyitás és tanulás helyett a megszokott ételeket akarják, csak a lényeg nélkül. Hazugságot kérnek nagykanállal.
Az különösen szomorú, hogy ezek a növényi termékek használhatják azokat a jól körülhatárolt fogalmakat, amelyekkel húsalapú termékeket jelölünk (kolbász, szalámi, vörösáru, oldalas, hentes,...), és amelyekben minden egyes csipet szója minőségromlást jelent, és jelenléte rossz minőséget jelez.
Ahogy a frissföl sem tejföl. Na. Tessék új szavakat és új dizájnt kitalálni az új termékeknek, és méltósággal beleállni a diétába.
Butcher, hentes
A butcher is a person who may slaughter animals, dress their flesh, sell their meat or do any combination of these three tasks. They may prepare standard cuts of meat, poultry, fish, and shellfish for sale in retail or wholesale food establishments.