Az arany nélküli változatot mintegy 65 ezer euróért, vagyis csaknem húszmillió forintos kilogrammonkénti áron kínálják. A salzburgi haltenyésztő, Walter Grüll egyike azon keveseknek, akik évek óta sikeresen tenyésztik ezt a halfajtát.
Az arannyal dúsított kaviár előállítása nem könnyű, mivel az albínó tokhal tizenkét év után ívik. Az ikrát feldolgozás során két napig szárítják, így súlyának 80 százalékát elveszti. Aztán "morzsolják", majd 22 karátos arannyal dúsítják. Egy kilogramm "aranykaviárhoz" csaknem öt kilogramm ikra szükséges.
Szakértők szerint az arany erősíti az immunrendszert, a kaviár ízét pedig még intenzívebbé teszi. A luxuskaviárt leginkább a svájci csúcsgasztronómiában használják fel, de a salzburgi halbirtok Dubajba, Szingapúrba és Dél-Afrikába is szállít.