Az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyre (OKÉS)
bármely közétkeztetést végző konyha két fős csapata (egy szakács, egy segítő) benevezhet szeptember 30-ig.
Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen.
Az OKÉS ezúttal három fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk) értékeli a zsűri, majd a régiós elődöntők következnek, a döntőre pedig jövő tavasszal kerül majd sor.
A csapatoknak előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló, felnőtteknek szánt három fogásos napi menüsort kell megtervezniük.
A menühöz felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó négyszázhúsz forintot.
Fontos, hogy a menüsorok jellemzően helyi, hazai alapanyagok felhasználásával készült tradicionális ízeket képviseljenek.
Szintén elvárás, hogy az ételek – a vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályok betartásával – három óra alatt, egy átlagosan felszerelt főzőkonyhán, hétköznapi körülmények között is elkészíthetőek legyenek, ugyanakkor számít az újszerűség és a kreativitás is.
A verseny további részleteiről itt olvashatnak.