A vegánok miatt megváltozik a Guinness

guinnes sör
Mindig maradt benne egy kis úszóhólyag is
Vágólapra másolva!
Mégiscsak van látszata a közösségi tiltakozásnak: 256 év után megváltozik a Guinness sör gyártási metódusa. Egyelőre nem tudják, mit fognak használni a halak egyik belső szerve helyett.
Vágólapra másolva!

256 év után vegánná válik az írek jellegzetes itala, a Guinness. Gyártásához ugyanis

a tizenkilencedik század óta a halak úszóhólyagát is felhasználták,

mert kiváló a sör szűrésére, ezenkívül az élesztő megtelepedését is felgyorsítja. A cég szóvivője a The Timesnak elmondta: „Az úszóhólyagot nagyon régóta használtuk, és kiválóan ment vele a szűrés, tisztítás. Egyelőre keressük, mivel helyettesíthetnénk.” Az új módszert már 2016-ban szeretnék bevezetni.

Mindig maradt benne egy kis úszóhólyag is Forrás: Wikipedia

A változás egy hosszabb kampány végeredménye lett, amelynek során a sörkedvelő vegánok több petíciót is kezdeményeztek az állati összetevőket mellőző Guinnessért.

Az úszóhólyagot ugyanis nem tudják tökéletesen kiszűrni a sörből,

a fogyasztásra szánt italban szükségszerűen marad valamennyi. Ezt a tényt eddig nem voltak kötelesek feltüntetni a sörösdobozokon és -üvegeken, de várhatóan ezzel kapcsolatban is lesznek változások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!