256 év után vegánná válik az írek jellegzetes itala, a Guinness. Gyártásához ugyanis
a tizenkilencedik század óta a halak úszóhólyagát is felhasználták,
mert kiváló a sör szűrésére, ezenkívül az élesztő megtelepedését is felgyorsítja. A cég szóvivője a The Timesnak elmondta: „Az úszóhólyagot nagyon régóta használtuk, és kiválóan ment vele a szűrés, tisztítás. Egyelőre keressük, mivel helyettesíthetnénk.” Az új módszert már 2016-ban szeretnék bevezetni.
A változás egy hosszabb kampány végeredménye lett, amelynek során a sörkedvelő vegánok több petíciót is kezdeményeztek az állati összetevőket mellőző Guinnessért.
Az úszóhólyagot ugyanis nem tudják tökéletesen kiszűrni a sörből,
a fogyasztásra szánt italban szükségszerűen marad valamennyi. Ezt a tényt eddig nem voltak kötelesek feltüntetni a sörösdobozokon és -üvegeken, de várhatóan ezzel kapcsolatban is lesznek változások.