A tegnap esti piaccal, vagyis az alapanyagok kiválasztásával elkezdődött az idei év legnagyobb gasztronómiai eseménye, a Bocuse d’Or. Nem csak nekünk, magyaroknak fontos: ez a séfek Európa-bajnoksága, a fine dining kontinentális összecsapása. Aki itt továbbjut, mehet a jövő évi lyoni vb-re. A tét nagy, de Széll Tamás séfünk is itt van – ő a második versenynapon, holnap áll majd a tűzhely mögé.
Mindenki ugyanabból az alapanyagból dolgozik, ezek egyike a gímszarvas.
A szakmai zsűri nemcsak az ízekre, hanem a konyhai munkára is figyel.
Már ma is nagyon forró a hangulat, de holnap még többen jönnek majd ki, hisz Széll Tamás személyében magyar versenyző is lesz!
A másik kötelező alapanyag a kecsege: a mozdulatokon látszik, jól begyakorolták.
Ma ő az egyetlen hölgy a konyhabokszokban, rajta kívül csak férfiak dolgoznak.
Az alapanyagokat is leellenőrzik, hogy tiszta legyen a séfek versenye.
Sajnos nem lehet kérdezni, de az öntet valami mákos finomságnak tűnt.
Órák segítségével figyelik az egyes alkotóelemek elkészülését az izlandiak.
Hónapok óta a magyar alapanyagokkal készülnek az európai szakácsok.
Másodperceken múlik a tökéletes végeredmény, nem csoda, hogy iszonyatos a feszültség.
A német csapat kabalája egy kis plüssállat. Csodaszarvas?
A skandinávokat nagy esélyesnek tartják, egy biztos, a halat nagyon érzik.
Az angolok sem viccelnek, komplett zenekarral jöttek. Repertoárjuk széles és hangos.
Zacskóból öntik a vörösbort, pedig üvegből is lehetne.
Frittik Attila, magyar névnek sem lenne rossz. A finnek standján jártunk.
Mindenkinek 5 óra 35 perc ideje van a munkára.
A magyar kecsegére büszkék lehetünk, remek alapanyag.
Az izgalmas dolgok nem hátul, a függöny mögött történnek, hanem a nézők előtt. Óriási kivetítőn nézhetik, mi folyik a pulton.
Komoly felszolgálószemélyzet is segíti a szakácsok munkáját, ők majd a tálaláskor kapnak szerepet.
Bezacskózva érkezett a szarvas combja - ez is magyar alapanyag.
A gerinc melletti húsok a legfinomabbak, jól tudják ezt a séfek.
Mivel mindent előre kidolgoztak, nincs helye a rögtönzésnek.