Amikor felfedezték az emberi szervezetre ártalmatlan ételfestéket, egy ideig rendkívül népszerű volt, majd következett a vissza természeteshez időszak és kötelezővé vált a natúr színezék. Nem mintha persze a bíbortetűből készült kármin nem lenne teljes mértékben természetes, de ebben az esetben valószínűleg legtöbben inkább a mesterséges színezéket választanák.
A múltkori szivárványos melegszendvics után viszont most
megérkezett a hasonlóképpen dekorált, bár tagadhatatlanul némileg esztétikusabb cappuccino is.
Ebből arra következtetünk, hogy a közösségi média ismét felfedezte magának az ételfestéket, amin végül is nem lehet csodálkozni, ahogy szokták mondani, egy újszülöttnek minden vicc új.
Az ételfestékek tényleg ölnek?
"A legelterjedtebb csoportnak a szintetikus azoszínezékeket tekinthetjük, melyek alkalmasak a különböző fogyasztási cikkek, mint az élelmiszerek, kozmetikumok, szőnyegek, ruhák, bőr és textil megfestésére."Egy las vegasi barista, Mason Salisbury kezdte el terjeszteni az igét Instagram csatornáján és a siker nem váratott sokáig magára. A színes tejhabból készült kávék tetszési indexe a Salisburyt követő több mint 21 ezer felhasználó körében másfélszer akkora, mint a hagyományosan készülteké és nincs kétségünk felőle, hogy hamarosan többen utánozni is fogják.
Ha valakit szeretné otthon kipróbálni, eláruljuk, hogy az ételfestéket a felgőzölt tejhez keverik hozzá, mielőtt a habot a kávéra öntik. Egy instagramos videón meg is mutatják, milyen egyszerű, bár nyilván komoly gyakorlat kell hozzá.
Arról nincsenek információink, hogyan befolyásolja a szivárványos szín a kávé és a tej ízét.