Aki azt gondolta, hogy a nemrég bemutatott fekete fagylaltnál és a tölcséres kávénál furábbat már nem fogunk látni ebben a műfajban, annak sajnos nem elég élénk a képzelete. Vannak ennél sokkal érdekesebb, durvább, ijesztőbb trendek is.
Kezdjük a feketével, ahhoz a múltkor már hozzászoktunk. Természetesen nemcsak magát a fagylaltgombócot lehet éjfeketére színezni, de a tölcsért is. A Thekitchn.com oldal beszámolója szerint, ha ilyenre vágyunk, Moszkváig kell mennünk, de minden bizonnyal rövid időn belül máshol is árulnak már ilyet, hiszen remekül kommunikálható.
Kevésbé látványos, viszont jóval ragadósabb és valószínűleg félelmetesen kiadós is a churros nevű fánktésztából készült tölcsér. Az itthon leginkább fesztiválokról ismert churrost nekünk nem jutna eszünkbe fagylalttal, ráadásul még színes cukorkákkal is párosítani – szerencse, hogy nincs fagylaltozónk, mert biztosan éhen halnánk.
A perectésztából sütött tölcsért viszont már jóval érdekesebbnek és vonzóbbnak tartjuk, az enyhén sós íz és a kicsit ropogós textúra remek ellenpontnak hangzik az édes és puha fagylalthoz.
A nyár és a műfaj legnagyobb slágere azonban kétségkívül az egg waffelbe töltött fagylalt egy rakás minden mással megtűzdelve. A színes és méretes képződmény alapja egy eredetileg ázsiai származású, gofriszerű sütemény, amit nemrégiben elkezdtek durván teletölteni további édességekkel.
Jó hírünk van, ezt a fajta fagylaltot ugyanis itthon is megkóstolhatják, elég a Nádor utcai A la Maison Grandig menni, ahol számos ízben kapható. Valószínűleg egy bányász egész napi kalóriaadagját tartalmazza, úgyhogy csak óvatosan.