Imádjuk a görögdinnyét magában, de még sokkal, sokkal jobb sós és savanyú ízekkel keverve. Már mindenki ismeri azt a salátát, amiben fetával, lime-mal kell összeállítani, tavaly mi is leírtuk a receptet, ami minden évben a nyár egyik kedvenc fogása még azoknak is, akiknek elsőre megdöbbentő a kombináció.
Most egy olyan gazpachót mutatunk be, amelyben a klasszikus alapanyagok mellé édes görögdinnye is kerül.
Alapanyagok:
A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom - ugyan már tudjuk, hogy a görögdinnye magjai egészségesek, ebben a levesben mégsem mutatnának jól szétturmixolva.
A paradicsomokat negyedelem, az uborkát felkarikázom, a hagymát szintén negyedelem, mindet a turmixgép tartályába teszem. Rájuk locsolom az olajat, az ecetet, sózom, borsozom. Simára turmixolom, és alaposan behűtve tálalom. Levesbetétnek apróra kockázott uborkát, paradicsomot és dinnyét, esetleg morzsolt fetát is adok.