A görögdinnye sós ízekkel üt igazán nagyot

görögdinnye gazpacho leves nyár
Dinnye zöldségekkel, levesben
Vágólapra másolva!
Görögdinnye, paradicsom, uborka, só, bors, ecet, most komolyan, összecsúszott két recept? Nem, ez a nyár legjobb hideg levese, amit ráadásul öt perc elkészíteni.
Vágólapra másolva!

Imádjuk a görögdinnyét magában, de még sokkal, sokkal jobb sós és savanyú ízekkel keverve. Már mindenki ismeri azt a salátát, amiben fetával, lime-mal kell összeállítani, tavaly mi is leírtuk a receptet, ami minden évben a nyár egyik kedvenc fogása még azoknak is, akiknek elsőre megdöbbentő a kombináció.

Görgdinnye paradicsommal és uborkával Forrás: Ács Bori

Most egy olyan gazpachót mutatunk be, amelyben a klasszikus alapanyagok mellé édes görögdinnye is kerül.

Görögdinnyés gazpacho

Dinnye zöldségekkel, levesben Forrás: Ács Bori

Alapanyagok:

  • kb. fél kg görögdinnye
  • egy nagy befőző paradicsom
  • fél kígyó/egy nagyobb saláta uborka
  • fél fej lila hagyma
  • két evőkanál olíva olaj
  • két evőkanál almaecet
  • só, bors

A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom - ugyan már tudjuk, hogy a görögdinnye magjai egészségesek, ebben a levesben mégsem mutatnának jól szétturmixolva.

Nem bizarr. Finom. Forrás: Ács Bori

A paradicsomokat negyedelem, az uborkát felkarikázom, a hagymát szintén negyedelem, mindet a turmixgép tartályába teszem. Rájuk locsolom az olajat, az ecetet, sózom, borsozom. Simára turmixolom, és alaposan behűtve tálalom. Levesbetétnek apróra kockázott uborkát, paradicsomot és dinnyét, esetleg morzsolt fetát is adok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!