Már nem csak az éttermekben, hanem az otthoni konyhákban is egyre többen használnak olajsprayt. Nem kell bemaszatolni a kezemet, ha tepsit akarunk kiolajozni, elég minimális mennyiségű olajat használni, sőt, a sült zöldségeket egyenletesen, de vékonyan vonjuk be olajjal anélkül, hogy hosszasan kellene vele kutyulni.
Ráadásul rettentő gazdaságos, takarékos és környezetbarát megoldás, sőt, sok esetben egészségesebb is, mert a spricni segítségével sokkal kevesebb olaj fogy az ételek elkészítéséhez, mintha ész nélkül locsolnám.
Alapanyagok:
Az olajat elkeverem a vízzel és az üvegbe öntöm. Használat előtt alaposan felrázom, hogy a víz és az olaj a szórás idejére elkeveredjen.
Többek között ezen ételek elkészítésekor használom:
Sütőben sült rántott hús, falafel, krumpli
Sütőben sült fasírt
Sült zöldségek