Nagy Zita könyve a Vegán reggeli remek útmutató – a karácsonyi piacra szánja a Boook kiadó, és mi is úgy gondoljuk, hogy ez
jó ajándék lehet azoknak, akik szeretnek kísérletezni,
akik nem zárkóznak el az újdonságoktól.
Odahaza vegán konyhát vezet? Akkor feltehetőleg ismerősek lesznek az alapanyagok. De
aki eddig kívülről nézett erre az életmódra és stílusra, annak remek gasztrokalandot adhat
például a gojibogyó, a chiamag és a tahini felfedezése.
Nagy Zita neve ismerős lehet azoknak, akik már találkoztak a Zizi kalandjai bloggal – évek óta vezeti a remek receptes oldalát az
eredetileg élelmiszeripari mérnök végzettségű hölgy.
A könyvbe sikeresen át tudta ültetni annak hangulatát: precíz és pontos receptek, érthető leírások – Tóth Milán képei szokás szerint elsőrangúak.
A Vegán reggeli hátsó lapja nem abc-sorrendes receplistát ad, hanem témakörökre bont. Italok, magvajak, pudingok, lekvárok, granolák, kásák, krémek, kenyérfélék, útravaló falatkák sorakoznak, kiegészítve olyan kötelező körökkel, mint a tészták, palacsinták és kreatív egytálételek.
Emellett alapanyagokat is felsorolnak, azokat már sorrendben, így könnyen megtaláljuk az epret vagy mondjuk a sütőtököt. Vegánok számára alapmű lehet, de nekünk, hagyományos étrendet tartóknak is
komolyan inspiráló fogásokkal van teli a könyv.