Időben szólunk: jövőre cseresznyepálinkat iszunk!

pálinka
A bírák egyike kóstol az országos pálinka- és törkölypálinka versenyen, Kecelen 2014. május 26-án.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is elkészült az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke. A különleges házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség.
Vágólapra másolva!

Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a versenyzsűri által legkiválóbbnak talált tételek házasításával készítenek el.

Az ismert szakértőkből álló tízfős versenyzsűri döntése szerint jövőre a cseresznyéből készült pálinkák kerülnek terítékre és a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus, valamint a Zimek főzdék párlatai kerülhetnek a szimbolikus termékbe.

Cseresznye lesz jövőre a nyerő Forrás: MTI/Bugány János

„Az Év Pálinkájában évről évre több kiváló főzde tételei egyesülnek, bizonyítva, hogy

- mondta el Borbáth Gabriella, a Rézangyal blendmestere.

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történik.

A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a legszebb, a házasítás gerincét adó párlatot,

végül a termék a többi tétel hozzáadásával nyeri el végső karakterét. Ezt követően a Rézangyal blendmestere összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra.

A legszerbb párlat keresése Forrás: Origo

A szakma szimbolikus összefogását jelképező verseny keretében 2011 óta készül el az Év pálinkája.

A szervezők célja az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása.

Az egyedi pálinkából limitált mennyiségű, sorszámozott, díszdobozos palack készül, és tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!