"Hatalmas megtiszteltetés volt már az is, hogy bizalmat kaptam a Budapesten megrendezett Bocuse d'Or európai döntőjének műsorvezetésére tavaly, ahol Mautner Zsófival működtünk együtt nagyon jól csapatban. Így sikerült felkelteni a franciák figyelmét, erre nem számítottam.
Kétségtelenül vitathatatlan szerepe lehet ebben annak is, hogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia összefogásával szenzációsra sikerült a májusi budapesti esemény szervezése,
az egyedülálló hazai közönség nélkül pedig nem lehetett volna olyan feledhetetlen hangulatot teremteni Budapesten, aminek a híre az egész világot bejárta.
A kihívás óriási, francia közönség előtt, idegenben kell bebizonyítanom, hogy a magyar gasztronómia műsorvezetésben és show-ban is tud újat mutatni a világnak.
A szakmai szempontok ugyanolyan fontosak, mint az, hogy a közönség jól szórakozzon,
miközben a magyar csapat Széll Tamás vezetésével még ennél is sokkal fontosabb bravúrra készül, remélem mindenki boldogan és büszkén térhet majd haza Lyonból" – nyilatkozta a Világevő blog írója.
A Bocuse d'Or (Concours mondial de la cuisine) kétévente megrendezésre kerülő szakácsverseny, a világ legnevesebb séfjeinek részvételével. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény világdöntőjét minden második évben, január végén rendezik meg a franciaországi Lyonban, 2017-ben január 24-25-én. Magyar csapat harmadszor harcolta ki a világdöntőn való részvétel jogát, elsőként 2013-ban sikerült. Az európai döntőt, a Bocuse d'Or Europe-ot májusban Budapesten rendezték meg hatalmas sikerrel - a világ legrangosabb főzőversenyének számít.