Nem arról van szó, hogy nem szeretjük a salátát. Sőt, nagyon is odavagyunk érte, gyakran készítjük, rengeteg recepttel tudjuk bizonyítani ilyen irányú elhivatottságunkat.Támogatjuk a világ saláta-adatbázisának bővítését, új alapanyagok bevezetését, mondhatni életünket és vérünket kínáljuk a salátafogyasztás népszerűsítéséért.
Hol máshol is találták volna ki a sokkoló saláta koncepciót, mint Japánban? Misuki Moriyasu étel-stylist és tervező kreálta meg a valóban látványos alkotásokat új kávéháza számára. Célja az volt, hogy vonzóbbá tegye a vendégek számára a zöldségeket.
A fogyasztók reakciója olyan kedvező volt, hogy a tervező külön kávéházat nyitott, a salátatortákra alapozva választékát. Készítésük során egész zöldségeket kevernek össze szójaliszttel, hogy létrehozzák a tésztaszerű alapot.
Kevés cukrot adnak a készítményhez vagy egyáltalán nem is édesítik,
a külső borítás zöldségekből és krémsajtból vagy tofuból készül. Így a végeredmény egy alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes „torta”, ami hunyorítva akár egészségesnek is mondható.