Dupla hordós érleléssel készül az Unicum Riserva
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/CbuOYJAzsGGfYbIxsfS2KZs9lMa-Hs84dFevUoEVRbY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M2NDUwMTk3NWQ2ODRjZjQ4MWNmZDdmY2IwMGE5Mzc3.webp)
A likőrt ezután egy gönci tokaji aszús hordóba töltik, amely megadja a Riserva másik jellegzetes ízanyagát, ami nem más, mint az aszúkészítés alapját képző bortrytis nemespenész. Zwack Izabella pincészetének 2007-es évjáratú Tokaji aszúja a meglévő gyümölcsös karakterjegyeket még inkább kiemeli, ahogyan Zwack Sándor fűszerei és gyógynövényei leheletnyi
sárgabarackos, mentás ízei teszik harmonikussá a likőrt.
„Évekkel ezelőtt, amikor megfogalmazódott bennünk az igény az Unicum prémium változatának kifejlesztésére, összetettük Izabellával azt a tudást, amit az évek során megszereztünk. Minél többet beszélgettünk és inspirálódtunk, annál világosabbá vált, hogy két oldalról közelítsük meg az újítást: egyrészt nyúljunk vissza az idők során kialakult ízekhez – így használjuk fel a fekete mézet. Másrészt hozzunk be egy hozzánk oly közelálló ízt, amelynek Izabella a mestere. Így döntöttünk a tokaji aszús érlelés és a Tokaji aszú hozzáadása mellett" – mondta Zwack Sándor.