A délelőtti időpont ellenére a megnyitón elfogyott minden, amit a 200 avokádóból készítettek a séfek: a vendégek pirítósok, saláták, smoothie-k, levesek és fagylaltok közül is válogathattak. Három olasz az Avocaderia névre keresztelt étterem tulajdonosa, ami azért meglepő, mert:
Nem találkozunk sok avokádóval Európában, különösen nem Olaszországban, ahol nem része az étrendnek."
– mondta a hétfői megnyitón Francesco Brachetti, az egyik alapító, bár ő Mexikóvárosban élt, ahol mindennapos eledel a zöld termény. Barátja, Alessandro Biggi úgy találta, az Egyesült Államokban kevés helyen lehet egészséges fogásokhoz jutni, így Alberto Gramini szakáccsal együtt hárman ötölték ki az Avocaderiát.
A tulajdonosok kompromisszumot ígérnek az egészséges és ízletes közt, ami nemcsak az alapanyagokban, hanem a főzési, elkészítési eljárásokban is megjelenik; igyekeznek, hogy a gyümölcsben megmaradjanak a vitaminok és nyomelemek.
Az étlapon a mexikói pico de gallo, a japán shichimi ugyanúgy szerepel, mint az egyiptomi fogás, a dugga.
A brooklyni bárban felszolgált avokádók mindegyike organikus, Mexikóban helyi gazdák termesztik. Az Avocaderia csak olyan termelőktől vásárol, akik gazdálkodás közben óvják a környezetet, és tiszteletben tartják az alkalmazottak jogait.
Bár az Avocaderia azt állítja, hogy ők a világ legelső avokádó bárja, ez nem igaz, Amszterdamban idén télen nyílt meg az Avocado Show.
Bár rendszertanilag a babérfélék családjába tartozik, az avokádófa terméséből édes és sós ételeket egyaránt lehet készíteni, így gyümölcs és zöldség kategóriába is sorolhatjuk. Hogy melyik is, vitatéma lehet, de a lényeg nem ez, hanem hogy egészséges. Ugyan magas a zsírtartalma, de jórészt telítetlen zsírsavakból áll, ami
kifejezetten segíti a zsírban oldódó tápanyagok, mint például az alfa és béta-karotin és lutein felszívódását.
Emellett tele van alapvető tápanyagokkal, mint például kálium, E-vitamin, B-vitamin, folsav.
Ha kedvet kapott, próbálja ki tonhallal töltött avokádós receptünket!