A Restaurant magazin által létrehozott World's 50 Best Restaurant list a világ egyik legrangosabb gasztronómiai díja. Az amerikai Eleven Madison Park az első, az olasz Osteria Francescana a második, a spanyol El Celler de Can Roca a harmadik - hozzánk legközelebbi díjazott étterem Bécsben van.
A hely a városi parknál, egy monolitikus üvegkockában áll; világos terek, fa, beton és keményített fehér asztalterítők. Már az étterembelső is elárulja, hogy itt nemzetközi fine dining kerül a tányérra, amelynek alapja a stájer konyha.
Reitbauer kulináris színháza precíz technikát és helyi alapanyagokat használ: édesvízi hal a hegyi patakokból sárgarépával, virágporral és tejföllel körítve. Míg a kóstoló menü kétségtelenül a legjobb módja annak, hogy megismerjük Reitbauer séf ötleteit, mindent elárul stílusáról, hogy az étlapon találunk bécsi szeletet is – az egyik dolog, ami miatt a Steirereck annyira népszerű a bécsiek körében.
Ha kíváncsi, milyen náluk egy menü és mennyibe kerül, okvetlen olvassák el korábbi cikküket!