Rengeteget utazom. Sokszor egyedül is, de unom már az útba eső helyeket; hol egy csárda, ahol mindig hideg a leves, hol egy pékség, ahol olyan zsömlét kapni, amit simán a markomba tudok gyűrni, mert nincs benne anyag. Vagy a benzinkút, ahol minden minimum háromszor annyiba kerül, mint a boltban. Rájöttem, megéri este az a 15 perc pluszidő, amikor bebiztosítom magam elemózsia terén. Nem romlik meg, nem csöpög-csurog, és tudom, mi van benne. Eszünk, vagy csak bekapunk valamit vezetés közben, csak akkor állunk meg, ha feltétlenül szükséges, inkább gyorsan érjünk célba.
Van itt három recept, amit bepakol az ember magának, a gyerekeknek, és ha férfi is utazik velünk, ő is kibírja vele ideig-óráig.
Hozzávalók:
Elkészítés
A csirkemellet egészben megpirítjuk egy serpenyőben, szabadon befűszerezve (só, bors, bazsalikom, őrölt kömény, mustár), de elég csak a külsejét, a sütőben még sülni fog. Én kacsazsíron pirítottam, hogy ízes és szaftos maradjon. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra. Egy deszkán felszeleteljük a paradicsomot, a sajtot és a húst, valamint előkészítünk egy kis sót, borsot, spenótot és az olvasztott vajat a kenőecsettel. Gyors munka következik: a réteslapokat kiterítjük, közepébe helyezzük a spenótot, pici citromlevet facsarunk rá, majd jön a sajt, paradicsom, csirkeszeletek és egy kis só, bors. A tésztának minden részét megkenjük vajjal, és behajtogatjuk, mint egy borítékot. A behajtogatott résszel lefelé tesszük be sülni körülbelül 12 percre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a fűszereket és annyi lisztet, hogy gyúrható, picit ragadós, de könnyed tésztát kapjunk. Olajos nyújtófelületen kisodorjuk 2 cm vastagságúra, majd kör alakúra szaggatjuk őket, majd kiszúrjuk egy kisebb kör formával a közepüket is, például egy műanyag palack kupakjával. Közepesen forró, bő olajban kisütjük őket pár perc alatt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban a banánt összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 20 percig hagyjuk megdagadni a zabot. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire a kezünkkel hosszú, müzliszelet alakú nasikat formázunk, és 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne tovább, mert kiszárad és kemény lesz!