A versenyre minden olyan magyar szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos) választotta ki a legjobb recepteket.
A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt.
A tíz szakács, aki élőben is bemutathatja tehetségét a magyarországi selejtezőn: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István, Volenter István.
A Bocuse d'Or magyar selejtezője 2017. december 3-án, a magyarországi döntő 2018. február 8-án lesz a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon, a Bocuse d'Or Europe döntőjére 2018. június 11-12-én kerül sor Lyonban.