Bár a vendégek túlnyomó többsége továbbra is a nyári hónapokban érkezett, a többi időszakban is csaknem 20%-kal több vendég látogatott idén Badacsonyba. A sikerben nagy szerepe volt a Hetedhét Badacsony elnevezésű rendezvénysorozatnak: a Keszegfesztivál júniusban a kikötőben népszerűsítette a halfogyasztást.
Közel egy hónappal később, július közepétől a hónap végéig a Bor7 rendezvényen finom falatok és kiváló borok társaságában ismerhették meg a látogatók a badacsonyi népszokásokat, hagyományokat. A Borheteket pedig az immár tízedik alkalommal megrendezett Rózsakő Fesztivál követte augusztusban, majd a nyár a Badacsonyi Szürettel zárult. Októberben debütált egy új rendezvény, a Sajt és Bor ünnepe a környékbeli sajtkészítők és borászok bemutatkozásával. A téli Balaton kikapcsolódási lehetőségeit az Összeröffenés elnevezésű látványos disznóvágás keretein belül népszerűsítették Badacsonytomajon, november végén.
A téli hónapokban pedig forró csokoládé, forró borcsokoládé és sült gesztenye várja az érdeklődőket, a Badacsony Nyitva programsorozat jóvoltából.