Hogyan készül az igazi olasz rizottó?
![vargányás rizottó vargánya rizs olasz konyha](https://cdn.origo.hu/2023/12/5vO7sK_PAPPJRTx-hPPxg44GPerW8dpUFeCMj7dhdbM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhNGJjZmU2Y2NjNTQyZDU5MTcwN2MwZGViY2EzYmVm.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, majd egy serpenyőben olajon pirítsuk meg. Körülbelül 3 perc múlva adjuk hozzá a rizst. 2-3 percig főzzük a rizst a hagymával, majd öntsük hozzá a fehér bort. Amikor a bor elpárolog, egyenletesen adjuk hozzá az alaplevet is.
Egy másik serpenyőbe keverjük össze a felszeletelt gombákat olajjal, apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Miután ezt jól összekevertük, adjuk hozzá a rizshez, és főzzük őket össze.
A rizs főzése körülbelül 15-18 percet vesz igénybe.
Amikor a rizs megfőtt, lekapcsoljuk a gázt, hozzáadjuk a vajat illetve a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg krémes állagúvá nem válik.
További receptek, érdekes gasztrohírek, cikkek: Táfelspicc