A Jónak lenni jó! című karitatív műsorfolyam minden évben egy-egy szervezet munkáját segíti: idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kedvezményezett.
Decemberben – a műsorhoz kapcsolódóan – meghirdették a Jóság Hónapját, amelyben a Bocuse d'Or Akadémia is részt vett, és egy jócselekedettel segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját és az általa támogatott gyerekeket. Így került sor egy igazi örömfőzésre december 12-én, az Akadémia tankonyháján. Olyan kiváló hazai séfek vettek részt a főzésen, mint Szulló Szabina, Széll Tamás, Sárközi Ákos, Wolf András, Hamvas Zoltán, Bíró Lajos és Szabó Kevin. Velük közösen főzhettek a Máltai Szeretetszolgálat iskolai alapítványa által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola vendéglátóipari tanulói.
A gyerekek olyan séfekkel dolgozhattak együtt, akikre igazán felnéznek.
Az örömfőzés eredményeként született finomságokat aztán egy nagy, terített asztalnál fogyasztották el a diákok és a séfek – együtt.