A jó bor nemcsak étel mellé kiváló, hanem alapanyagként is: készíthetünk belőle boros szederlevest, mártást vagy vörösboros zselét süteményekhez.
Igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk otthonra a karácsonyi menüsorok egyik kedvelt szereplőjével a citrommal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített fehérborlevessel. A hab lágysága, a mandula ismerős íze, és a bor kesernyés zamata jól kiegészíti egymást.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye fel vizet a szegfűszeggel, a csipet sóval és a fahéjjal, majd forralja fel. Adja hozzá a bort és a fél citrom levét. A tojást dolgozza össze a cukorral, majd a főzőtejszínnel. Az így kapott keveréket lassan csurgassa a levesbe, majd addig főzze míg krémes állagú nem lesz. Hagyja kihűlni, majd tegye a hűtőbe. Verjen fel hozzá egy zacskó habtejszínt, szórjon rá pirított mandulát, és fogyassza hidegen. A habot helyettesítheti vanília fagylalttal is.
Mit tegyen a megmaradt tojásfehérjékkel?
Arra is van tippünk!