Sztáranyukák készítették el a kedvenc sajtos receptjeiket, a fogások elkészítésében a Chefparade konyhafőnöke, Bartal Sándor is segítségükre volt: néhány apró trükkel még ínycsiklandóbbá varázsolta az ételeket.
Elsőnek Jakupcsek Gabriella jolly joker receptje, egy zöldfűszeres-aszalt paradicsomos mártogatós készült el. A kenyérrel és zöldségcsíkokkal is kiváló fogás majdnem el is fogyott, mire Epres Panni
pankó morzsába forgatott, ropogósra sütött sajttal megbolondított sütőtökkrémlevese megfőtt.
Aztán, amíg Peller Mariann Lukács Mikivel együtt sült töltött cukkinit, addig Anna egy padlizsánnal és magvas sajtgolyókkal ízesített kevert salátát állított össze. Görög Zita sajtkrémes brownie-ja meglepően gyorsan el is készült.
Gyakorlott háziasszonynak tartom magam, minden nap főzök a családomnak, de még én is tanultam néhány új trükköt. Különösen izgalmas volt, hogy mennyiféleképpen felhasználható egy ilyen egyszerű alapanyag
– nyilatkozta Jakupcsek Gabriella.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Fejenként fél szál répát és fél zellerszárat vágjunk vékony, körülbelül 5 cm-s hasábokra. A félig még fagyott kenyeret (baguett vagy paillasse) vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra. A zöldfűszeres sajtkrémet, az aszaltparadicsomot (fűszeres levével együtt), fél gerezd fokhagymát robotgépben krémesre aprítjuk, sózzuk, borsozzuk. A krémet a kenyérrel és a zöldség hasábokkal tálaljuk.
Ne felejtse el a kedvencek közé tenni a receptet, hogy az ünnepi időszak alatt is brámikor felhasználhassa. Figyelje az oldalt, hiszen hamarosan jelentkezünk a többi sztáranyuka receptjével is!